Tourfortschritt

Tourfortschritt

Montag, 20. Juni 2011

DHA: Nachrichtenartikel



Mahmut TOSUN/ Berlin(Almanya), (DHA) - ALMANYA ile Türkiye arasında yapılan Türk İşçi Göçü Anlaşması'nın 50'inci yılı dolayısıyla Berlin'den Ankara'ya İsmail Çevik tarafından 'Bisiklet Sürüşü' gerçekleştiriyor.
Türk-Alman dostluğuna katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirmek istenen bisiklet turuna İsmail Çevik, Berlin'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı Schloss Bellevue önünde start verdi. Çevik, 35 gün sürmesini planladığı yolculuğunda Almanya, Avusturya, Slovakya, Macaristan, Slovenya, Hırvatistan, Bosna Hersek, Kosova, Makedonya ve Yunanistan üzerinden Türkiye' ye geçerek, turunu Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Köşkü önünde sonlandıracak. Tur sonunda Çevik'in Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmesi bekleniyor. İsmail Çevik, sürüş sonrasında Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Kemal Yurtnaç ile görüşüp, kendisine Almanya'da yaşayan Türk toplumunun beklentilerini anlatacak.
Alman Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde görüştüğümüz Çevik, bisiklet turunda amacının, işçi göçünün 50'inci yılının Türk ve Alman kamuoyunda gündeme gelmesi, Türk-Alman dostluğuna katkı sağlamak, bilek gücüyle çalışmaya gelenlerin pedal gücüyle temsil edilmesi, Almanya’daki Türk gençlerinin cesaretlendirilmesi ve hiç yapılmamışı gerçekleştirme konusunda onlara güven verilmesi, Türk'lerin de sıra dışı aksiyonlar yapabileceğinin Alman kamuoyuna yansıtılması ve ön yargıların yıkılmasına katkıda bulunmak olarak açıkladı. Çevik, tur sırasında uğrayacağı Bosna'da Srebrenica katliamında öldürülen Bosnalı Müslümanların mezarlarını ziyaret etmek istediğini, ayrıca tarihi Mostar köprüsünden altında akan nehire atlamak niyetinde olduğunu bildirdi. İsmail Çevik, Yunanistan'da Türk ve Müslüman azınlıkların olduğu köyleri ziyaret edip, onları mutlu etmek istediğini de sözlerine ekledi. 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen